Lavan 60-vuotisjuhla 6.7.2019

Nuijamiesten lavan 60-vuotisjuhlaa vietettiin 6.7.2019

Tanssit aloitettiin jo klo 20.00, paikalle tuli yli tuhat vierasta. Mukana oli monia sellaisia henkilöitä, jotka tulivat nostalgia tunnelmissa muistelemaan vuosikymmeniä aikaisemmin tekemiään tanssireissuja. Oli myös ensikertalaisia, he halusivat tulla katsomaan ja kokemaan tanssilavan, jolla on tanssittu jo 60 vuotta. Kaukaisimmat vieraat taisivat sinä iltana tulla Saksasta.

Illan aluksi tarjottiin 500 ensimmäiselle täytekakkukahvit, ne tuli juotua noin kahdessa tunnissa. Paikalle oli myös kutsuttu sellaisia henkilöitä, jotka ovat tanssineet Nuijamiesten lavalla sen ensimmäisenä toimintavuonna 1959. Heitä ilmoittautui 10 henkilöä, paikalla oli ilmeisesti useampia, mutta ujous voitti.

Illan aikana nähtiin ja kuultiin tanssia ja tanssimusiikkia kuudelta vuosikymmeneltä. Sitä esitti tanssiryhmä Nuijat & Muijat, koreografi Päivi Mettovaaran johdolla.
Illan juonsi Kalle Erkoma, joka haastatteli jo vuoden 1959 tansseissa mukana olleita sekä muisteli Matti Hiltusen kanssa sitä, minkälaista tanssilavojen toiminta ja esiintyjien hankinta olivat 1970-1980 -luvuilla.
Radio Pooki, Joonas ja Marja tekivät suoraa lähetystä lavalta yli kolmen tunnin ajan.

Tanssivaa väkeä oli lattialla harvinaisen paljon, niin että toiset työnsivät toisiaan eteenpäin. Vuosikausiin ei ole koettu sellaista ryntäystä. Ja kun Leif Lindeman aloitti esityksensä lavan etu täyttyi faneista. Ja Leifhän osaa ottaa ystävät haltuunsa. Vanhat tanssittavat hitit saivat myös tanssijat vauhtiin.  Oman kylän bändi Sauli ja Ekstaasi pani myös parastaan omilla vuoroillaan ja rytmiä riitti joka kappaleella. Varsinkin ”Emma” soi puhtaasti. Tanssijonossa naisväkeä oli jälleen runsaammin kuin miehiä, niinpä tanssivat miehet saivat hikeä pyyhkiä joka välissä.

Sää suosi juhlaa, juhlaväki pääsi nauttimaan Suomen kesän valoisesta yöstä.

Nuijamiesten lavan 60-vuotisjuhlailta voi alkaa. Reippaat ja aurinkoiset työntekijät eri tehtävissään ovat valmiina juhlailtaan.
Sisääntuloportilla järjestyksenvalvojat ovat valmiina toivottamaan tanssiväen tervetulleeksi Nuijamiesten lavalle. Juhlailtaan saapui yli 1 000 tanssinystävää illan aikana.
Järjestyksenvalvojat nauttivat ansaitusta kahvista ennen illan työtehtävien alkua.
Ravintolassa kaikki alkaa olla valmista juhlailtaa varten.
Juhlailta käynnistyi vilkkaasti.
Juhlaillan aluksi tarjottiin 500 ensimmäiselle täytekakkukahvit. Nuijamiesten pitkäaikainen monitoimimies Sulo Vimpari nautti juhlaillan tunnelmasta.
Nuijamiesten lavalla juhlittiin aurinkoisin mielin lavan 60-vuotistaivalta.
Radio Pookin Joonas ja Marja tekivät suoraa lähetystä lavalta yli kolmen tunnin ajan. Radio Pookin sivulta löytyy videoita ja haastatteluja aiheesta. https://www.radiopooki.fi/ohjelmat/pooki-viihteella/a-181025 https://www.facebook.com/pg/pookiviihteella/posts/
Vellun karaokessa laulettiin upeasti, viihdyttiin seurustellen ja välillä tanssahdellen.
Tanssiryhmä Nuijat & Muijat viihdytti juhlayleisöä tanssilla ja tanssimusiikilla kuudelta vuosikymmeneltä. Koreografia oli Päivi Mettovaaran käsialaa.
Tanssivideo ja lisää kuvia löytyy osoitteesta https://www.facebook.com/nuijamiestenlava/
Yleisö seurasi Nuijat & Muijat -tanssiryhmän esityksiä mielenkiinnolla.
Sauli & Ekstaasi - monipuolisen tanssimusiikin mestarit omalta kylältä viihdytti yleisöä juhlaillassa.
Nuijamiesten lavalle oli kutsuttu henkilöitä, jotka olivat tanssineet Nuijamiesten lavalla sen ensimmäisenä toimintavuonna 1959. Kalle Erkoma haastatteli vuonna 1959 tansseissa mukana olleita sekä muisteli Matti Hiltusen kanssa, millaista tanssilavojen toiminta ja esiintyjien hankinta oli 1970-1980 -luvuilla. Huvijaoston puheenjohtaja, lavaisäntä Lasse Haapamäki ojensi ruusut muistoksi.
Leif Lindeman & Amore hurmasi juhlayleisön, joka sai osallistua myös Nuijamiesten lavan saamaan upeaan onnittelulauluun Leifin ja Amoren kanssa.
Tanssien ja tuttujen tapaamisen välissä oli hyvä piipahtaa nauttimaan kahvion ja ravintolan antimia.
Jääkiekon MM-kultamitalisti Niko Mikkola seurueineen viihtyi Nuijamiesten lavan 60-vuotisjuhlassa.
Ryhmäkuvat olivat suosittuja juhlaillan aikana.
Nuijamiesten lava on suosittu huvikeskus myös asunto- ja matkailuautovieraille. Huvialueelta löytyy myös WC- ja suihkutilat sekä sähköpistoke, joihin voi lunastaa avaimen tanssi-iltana. Lisätietoja löytyy Nuijamiesten lavan info-osiosta.
Oulussa kyläilleet saksalaisvieraat viihtyivät mainiosti Nuijamiesten lavalla.
Nuijamiesten lavalta on alkanut moni kaunis rakkaustarina.
Juhlaillan aikana tanssikansa täytti parketin. Kuvat: Pirjo Holappa

NUIJAMIESTEN LAVAN
60-VUOTISJUHLAA VIETETTIIN
6.7.2019

Juhlaa vietettiin ns. ”työn merkeissä” eli tanssittiin lavalla ja discossa sekä laulettiin karaokea.
Juhlaväkeä oli saapunut paikalle yli tuhat tanssin ystävää. Tanssimusiikista vastasivat tanssiväen ykkönen Leif Lindeman & Amore sekä paikkakunnan parhaat Sauli & Ekstaasi.

Katso lisää kuvia ja tietoa illan tapahtumista Nuijamiesten lavan sivulta
Lavan 60-vuotisjuhla 6.7.2019

Nuijamiesten lavan 60-vuotisjuhlassa viihtyivät niin vieraat kuin työntekijätkin.
Leif Lindeman & Amore viihdyttivät Sauli & Ekstaasin kanssa vuorotellen yli 1 000 juhlavierasta.
Tanssiparketti kutsuu.