HIIHTO

PERINTEINEN HIKIHIIHTO  YLIKIIMINGISSÄ 2023

sunnuntaina 19.3.2023 klo 11.00

Printeikäs Hikihiihto hiihdetään jälleen laturetkenä sunnuntaina 19.3.2023 klo.11.00. Lähtö- ja maalialue entisen ABC:n lähellä. pellolla.

Ilmoittautuminen laturetkeen aukeaa sunnuntaina 9:30 Ylikiimingin Koulukeskuksessa. Osoite: Opinkuja 4, 91300 Ylikiiminki.

Jokainen hiihdon ystävä on tervetullut viettämään liikunnallista sunnuntaita, nauttien talvisesta luonnosta ja hohtavista keväthangista. Laturetkellä jokainen kilpailee vain itsensä kanssa, sillä kilpasarjaa ajanotosta huolimatta ei ole. Matkat ja reitit on pyritty toteuttamaan kaikenikäiset hiihdon harrastajat huomioiden, joten Hikihiihto on erittäin hyvä koko perheen liikuntatapahtuma. Perheet on huomioitu järjestäjien puolesta myös siten, että lapsille on järjestetty ohjausta jolloin vanhemmat voivat hiihtää halutessaan valitsemansa lenkin omaan tahtiin.

Jokainen laturetkelle osallistuva voi valita hiihtotyylin oman mielensä mukaan ja kiertää valitsemansa reitin vapaalla tai perinteisellä tyylillä. Perinteisen hiihtotyylin latu-ura ajetaan kaikille reittivaihtoehdoille. 30kn ja 20km:n reitti kulkee ”Jokelan lenkillä” osittain kapealla uralla jolloin perinteisen latu-ura voi rikkoontua vapaan tyylin hiihtäjillä. 

Matkat:
- Laturetket joko 30km, 20 km tai 10 km
- Lapset 5 km tai 1 km
Osanottomaksut:
- aikuiset 15 € ja lapset alle 16 v 5 € tai perhemaksu 20 €
Ilmoittautumiset klo 9.30 alkaen, lähtölaukaus ammutaan klo 11.00

Tapahtuman järjestää Ylikiimingin Nuijamiehet. Jokainen kunnostaan huolta kantava hiihdon ystävä on sydämellisesti tervetullut jatkamaan ylikiiminkiläistä perinnettä Hikihiihdon merkeissä.

Roosa Riikolalla hyvä kilpailukausi

Roosa Riikola hiihti hienosti Ristijärvellä yleisen sarjan SM hiihdoissa maaliskuun lopulla. Roosan ohjelmassa Ristijärvellä oli naisten 10km perinteisellä ja 30km vapaalla tyylillä. 10km:n kisa meni kohtalaisen hyvin ja sijoitus oli 41. Sijalukua tiputti jonkin verran pieni harhaan hiihto stadionalueella. Sunnuntain vapaan 30km olikin sitten erityisen hyvä hiihto. Roosan elämänsä ensimmäinen 30km kilpailu raskaassa kelissä onnistui täydellisesti ja lopputuloksissa sijaluku oli 17. Roosan kilpailukausi 2020-2021 päättyi Vuokatissa pidettyihin nuorten SM hiihtoihin. Koronarajoitusten takia kilpailukausi muodostui hyvin poikkeukselliseksi ja niin urheilijoille kuin myös huoltajille erittäin haastavaksi. Kilpailukalenteriin tuli talven aikana paljon muutoksia, kisoja jouduttiin perumaan tai siirtämään myöhäisempään ajankohtaan. Aiemmin talvella kilpailukalenterissa olleet nuorten SM hiihdot siirrettiin aivan kilpailukauden loppuun huhtikuulle. Kisaviikonloppu alkoi perjantaina 16. päivä 5km:n perinteisellä hiihdolla. Roosa hiihti kisan nousujohteisesti ja taisteli loppuun saakka mitaleista ollen lopulta 5. Pronssimitali jäi vain 5 sekunnin päähän. Lauantaina oli vuorossa vapaan tyylin sprintti ja siinä Roosa taisteli mitaleista finaalissa. Finaalierän alussa kilpakumppanin kompuroinnin takia Roosa jäi hieman kärkinelikosta ja joutui repimään eroa kiinni. Voimat riittä tällä kertaa 4. sijaan ja mitali jäi harmittavasti  2 sekunnin päähän. Sunnuntain kilpailuna olikin sitten vapaan 20km yhteislähdöllä ja sen Roosa hiihti mallikkaasti sijalle 9. Kaksi kovaa kilpailupäivää alla vaikutti varmasti suoritukseen mutta sijoituksena "kymppisakkiin" oli hyvä suoritus. Kilpailukausi loppui SM hiihtoihin ja pienen siirtymä kauden jälkeen alkaakin taas uusi harjoittelukausi. Kokonaisuutena Roosan kilpailukausi sujui hyvin, sillä ikäluokkansa SM starteissa hänen huonoin sijoitus oli 10. Tästä on hyvä jatkaa tulevaan kauteen.

Roosa Riikola YNM. kuva Touho Häkkinen

HIKIHIIHTO 

Hikihiihdon voi hiihtää tänä vuonna omatoimi laturetkenä su 14.3.2021 klo. 10.00-13.00 Pylkönahon hiihtokeskuksessa (os. Puolangantie110)


  • Hikihiihto hiihdetään omatoimi laturetkenä Pylkönahon latuverkostossa ja matkat ovat itse valittavissa. Ajan ottoa ei ole vaan jokainen voi halutessaan ottaa itselleen aikaa.
  • Omatoimi laturetkelle voi lähteä klo. 10.00-13.00 välisenä aikana. Hiihtokeskuksessa on saatavilla lappu johon osallistuja kirjoittaa nimen, puhelinnumero ja hiihdetty matka. 
  • Jokainen ilmoittautuja osallistuu tavara palkintojen arvontaan. 
  • Laturetkellä ei ole huoltopisteitä, ensiapua tai muuta järjestettyä toimintaa. Jokainen retkeilijä on ulkoilemassa omalla vastuulla. 
  • Hikihiihdossa ei ole osallistumismaksua.

UUDET YNM SEURA-ASUT OVAT NYT TILATTAVISSA


Seura-asut ovat nyt tilattavissa YNM:n väreillä ja logolla, asut toimittaa Noname. 

Hinnat:

  • Lämmittelyasu, takki 99€
  • Lämmittelyasu, housut 87€
  • Hiihtoliivi 73€
  • Kisa-asu, 2-osainen 109€
  • pipo / panta, hinnat ilmoitetaan myöhemmin

Seura-asun kuvasto löytyy tämän uutisen liitteessä.

Voit tilata pelkästään lämmittelyasun tai vaikka koko setin. Asuista tulee sovituskappaleet ja sovitustilaisuuden ajankohta ilmoitetaan myöhemmin. Sovituksen jälkeen voit tehdä sitovan tilauksen.

Lisätietoja antaa ja tilauksia vastaanottaa Sirpa Riikola, p.0405467230

Asukuvasto löytyy alla olevan linkin takaa:

https://nuijamiehet-net-bin.directo.fi/@Bin/59c2509b3180396992356aaa9fe625be/1595416700/application/pdf/289016/Ylikiimingin%20Nuijamiehet%2020%204.pdf


PERINTEIKÄS HIKIHIIHTO SIIRRETTY PYLKÖNAHON HIIHTOKESKUKSEEN

KILPAILUKESKUS ON SIIRRETTY PYLKÖNAHON HIIHTOKESKUKSEEN (PUOLANGANTIE110) VAATIVIEN LUMIOLOSUHTEIDEN TAKIA. KAIKKI MATKAT HIIHDETÄÄN PYLKÖNAHON LATUVERKOSTOLLA (7.5km) LASTEN MATKAT STADION ALUEELLA (300m) JA 2km LADULLA.

LA 14.3.2020 KLO. 11:00, YLIKIIMINGIN PYLKÖNAHON HIIHTOKESKUKSESSA. ILMOITTAUTUMINEN 9:30 ALKAEN


Hikihiihto hiihdetään laturetkenä.

Laturetki matkat 7.5km, 15km ja 22.5km

Rekka-Pekka sarjat 7.5km  (Ylikiiminkiläiset koululaiset ilmaisin)

Ilmoittautuminen laturetkelle paikanpäällä Pylkönahon hiihtokeskuksessa 9:30 alkaen

Osallistumismaksut: aikuiset 20€, lapset 5€, perhe 20€

Hiihtotapa vapaa, mutta myös latu on ajettu


Tervetuloa mukaan viettämään hiihtopäivää Hikihiihdon merkeissä!Nuijamiesten junioreille kauden parhaat suoritukset Hopeasompa-kisoissa 2015

 

Kisaviikonlopun avauspäivänä lauantaina kilpailtiin henkilökohtaisilla matkoilla vapaalla hiihtotavalla. Kisapäivänä riitti säpinää, sillä yli 800 urheilijaa oli ilmoittautunut kisapäivän sarjoihin. Päivän ensimmäisen sarjan lähtö tapahtui klo 10 ja viimeinen sarja pääsi matkaan puoli kolmen aikoihin.

Roosa Riikola hiihti N14 sarjassa ja lähti matkaan aivan "kuuman ryhmän" kärjessä sarjansa neljäntenä. Sarjan toisena matkaan lähti kisan ennakkosuosikki Olivia Lammivaara, johon Roosa sai hyvin väliaikoja reitin varrella olleilta kannustajilta. Noin 800 metriä ennen maalia hyppyrimäen takalenkille lähdettäessä Roosa johti kisaa kolmella sekunnilla ja Olivia oli kisan kakkosena. Roosan loppukiri oli kova, sillä Olivia jäi vielä kymmenen sekuntia lisää ja maalissa ero oli 13 sekuntia. Olivian edelle sekunnilla kiilasi Iisalmen Vilma Ryytty, joka hävisi Roosalle 12 sekuntia.

Roosa kertoi kisan sujuneen ongelmitta ja suorituksena se oli kauden paras. Maalissa Roosa hymyili kilpaa pilvettömältä taivaalta paistaneen auringon kanssa. Kultaisen mitalin hän sai illalla Jatulin liikuntakeskuksessa järjestetyssä juhlatilaisuudessa.

Riina Riikola ja Jasmin Tikkala kilpailivat N13 sarjassa joka oli päivän viimeinen sarja. Riina lähti matkaan sarjan alkupäässä ja Jasmin heti sarjan puolen välin jälkeen. Molemmat tytöt hiihtivät hienosti ja tekivät todella hienot suoritukset. Riinan sijoitus maalissa oli 13. ja Jasmin oli 65. Loppun tässä sarjassa hiihti 106 tyttöä. Molemmat tytöt olivat iloisia hyvin sujuneesta kisasta.

Sunnuntaina oli vuorossa viestit jotka hiihdettiin perinteisellä hiihtotavalla. Nuijamiesten tytöt hiihtivät N14 sarjassa, johon oli ilmoittautunut 58 joukkuetta. Tyttöjen matkana oli 3 kilometriä. Nuijamiehet hiihtivät järjestyksessä Roosa, Jasmin ja ankkurina Riina. Nuijamiehet oli 1. ryhmässä ja pääsivät matkaan ensimmäisestä lähtörivistä. Roosa avasi viestin hienosti ja tuli vaihtoon toisena, vajaa 3 sekuntia johtavasta Kouvolan Hiihtoseuran joukkueesta. Jasmin hiihti toisen osuuden vauhdikkaasti ja oli vaihdossa sijalla 14. Riina jatkoi ankkurina ja tuli maaliin sijalla 13. Jasmin ja Riina hiihtivät todella hyvin kun ottaa huomioon sen, että molemmat kilpailevat ensimmäistä vuotta N14 sarjassa. Nuijamiehet olivat piirin paras joukkue ja jäivät "kymppisakista" vain 17 sekuntia.

Kisaviikonloppu oli kokonaisuudessaan erittäin onnistunut tapahtuma. Stadionilla ja ladun varrella oli runsaasti yleisöä seuraamassa nuorten hiihtäjien suorituksia. Molempina päivinä aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja urheilijat, huoltojoukot ja yleisö pääsivät nauttimaan täysin siemauksin upeasta hiihtotapahtumasta. Kiitokset Oulun Hiihtoseuralle ja Haukiputaan Veikoille hyvin järjestetyistä kisoista!

Jasmin ja Riina viestin toisessa vaihdossa.
Nuijamiesten iloinen viestijoukkue kisan jälkeen.

Nuijamiesten junnuhiihtäjille menestystä KLL:n SM-hiihdoissa.

Ylikiimingin Nuijamiesten junnuhiihtäjät kilpailivat Imatralla KLL:n SM hiihdoissa 22.2.2015. Kilpailut hiihdettiin Imatran Karhumäen vaativilla kisaladuilla perinteisellä tyylillä. Keliolosuhteet olivat kisan aikana haastavat, sillä lämpötila oli hieman nollan yläpuolella ja välillä satoi rännän sekaista lunta kovan tuulen kera. Haastavista oloista huolimatta sukset saatiin hyvään kuntoon ja urheilijat pääsivät tekemään parhaan mahdollisen suorituksen jyrkkäpiirteisellä kisaladulla.

Roosa hiihti erinomaisesti ottaen pronssia N14 sarjassa. Roosan valmistautuminen SM hiihtoihin ei sujunut ongelmitta, sillä edellisellä viikolla ollut flussa esti harjoittelun viikon ajakasi. Flussan takia Roosa joutui jättämään edellisen viikonvaihteen pm-hiihdot väliin.

Riina Riikola ja Jasmin Tikkala hiihtivät hienosti N13 sarjassa. Riina oli 16. ja Jasmin 28. Molemmat tytöt olivat ensimmäistä kertaa SM-kisoissa ja onnistuivat pienestä alkujännityksestä huolimatta mainioisti. Molemmat tytöt olivat kisan jälkeen iloisia ja tuumasivat kisan olleen unohtumattoman kokemuksen.

Tytöillä on vielä edessä Hopeasomman loppukilpailut jotka hiihdetään Virpiniemessä maaliskuun 14-15 päivä.

Riina, Roosa ja Jasmin hyvissä fiiliksissä kilpailun jälkeen
KLL SM Imatra 2015 mitalli kolmikko

Nuijamiesten hiihtojunnuilla loistavat kesäharjoittelu olosuhteet!

Nuijamiesten hiihtojunnut ovat saaneet uuden tukijan, sillä OZ Operointi Oy tukee nuorten kesäharjoittelua tarjoamalla loistavat rullahiihto mahdollisuudet OuluZone monitoimikeskuksessa. Yhtiön logo tulee näkymään junnujen hiihtoasuissa tulevalla kaudella. Monitoimikeskuksen asfaltoidut radat ja alueet on varattu kesäaikana keskiviikkoisin klo 18 - 19.30 välisenä aikana junnujen harjoituksiin. Mikäli haluat tulla kokeilemaan rullasuksihiihtoa turvalliselle alueelle, ota yhteyttä joko Sirpaan (p.040-5467230) tai Ilkkaan (p.0400-169422). Saat halutessasi kokeilukäyttöön Startin rullasukset, tarvitset vain omat monot ja sauvat. Tervetuloa!

Lähtösuora on 16m leveä, jossa on hyvä tehdä taitoharjoituksia.
Rallicross radan takakaarre.
Radan pitkillä nousuosuuksilla on hyvä tehdä tekniikka harjoituksia.
Yleisnäkymä rallicross radalle.

YNM.n hiihtojunnuille voittoja P-P.n piirinmestaruushiihdoissa.

16-17.2.2013 hiihdetyissä P-P.n piirinmestaruushiihdoissa Kempeleessä YNM.n hiihtojunnut menestyivät hienosti. Lauantaina oli henkilökohtaiset matkat, jossa Roosa Riikola otti voiton N12 sarjassa. Samassa sarjassa hiihtivät myös Riina Riikola ja Jasmin Tikkala. Riina oli hienosti kuudes ja Jasmin 14. Tässä sarjassa oli runsaasti osanottajia ja maaliin hihti 21 hiihtäjää. N10 sarjassa hiihti Riina Laurila terhakkaasti maaliin ollen 9.  

Sunnuntaina oli vuorossa viestit. N12 sarjassa YNM.n joukkue Roosa Riikola, Jasmin Tikkala ja Riina Riikola ottivat ylivoimaisen voiton. Tytöt hiihtivät ensimäisen kerran viestiä ja johtivat kilpailua alusta loppuun. Tässä sarjassa oli kaikkiaan 6 joukkuetta, joista yksi joukkue hiihti kisan ulkopuolella.

 

Riina Laurila lähdössä N10 sarjassa
N12 viestiporukka Roosa, Jasmin ja Riina
N12 sarjan palkintojen jako

PERINTEINEN HIKIHIIHTO  YLIKIIMINGISSÄ

lauantaina16.3.2013 klo 11.00

Ylikiimingin järjestetään perinteinen Hikihiihto laturetki, lauantaina 16.3.2013. Lähtö- ja maalialue entisen ABC:n lähellä.

Jokainen hiihdon ystävä on tervetullut viettämään liikunnallista lauantaita nauttien talvisesta luonnosta ja hohtavista keväthangista. Laturetkellä jokainen kilpailee vain itsensä kanssa, sillä kilpasarjaa ajanotosta huolimatta ei ole. Matkat ja reitit on pyritty toteuttamaan kaikenikäiset hiihdon harrastajat huomioiden, joten Hikihiihto on erittäin hyvä koko perheen liikuntatapahtuma. Perheet on huomioitu järjestäjien puolesta myös siten, että lapsille on järjestetty ohjausta jolloin vanhemmat voivat hiihtää halutessaan valitsemansa lenkin omaan tahtiin.

Jokainen laturetkelle osallistuva voi valita hiihtotyylin oman mielensä mukaan ja kiertää valitsemansa reitin vapaalla tai perinteisellä tyylillä. Perinteisen hiihtotyylin latu-ura ajetaan kaikille reittivaihtoehdoille. 20km:n reitti kulkee ”Jokelan lenkillä” osittain kapealla uralla jolloin perinteisen latu-ura voi rikkoontua vapaan tyylin hiihtäjillä.

Matkat:
- Laturetket joko 20 km tai 10 km
- Lapset 5 km tai 1 km
- Rekka-Pekka sarjat 10 km ja 5 km Ylikiiminkiläisille koululaisille, ilmainen (R-P sponsoroi)

Osanottomaksut:
- aikuiset 15 € ja lapset alle 16 v 5 € tai perhemaksu 20 €
Ilmoittautumiset klo 9.30 alkaen, lähtölaukaus ammutaan klo 11.00

Maksu sisältää osanottomitalin, osallistumisen arvontaan sekä pullakahvit tai -mehut. 20km:n reitillä on kaksi huoltopistettä ja 10km:n reitillä yksi. Huoltopisteillä on tarjolla mehua ja urheilujuomaa. Jokainen ilmoittautunut osallistuu arvontaan jossa on useita hyviä palkintoja. Koulukeskuksen pukuhuoneet ovat avoinna ja retkeilijöille on varattu peseytymismahdollisuus.

Tapahtuman järjestää Ylikiimingin Nuijamiehet. Jokainen kunnostaan huolta kantava hiihdon ystävä on sydämellisesti tervetullut jatkamaan ylikiiminkiläistä perinnettä Hikihiihdon merkeissä.

Nuijamiesten hiihtojunnut kisailivat 5.1 Haapavedellä, Haapaveden Urheilijoiden järjestämissä kansallisissa hiihdoissa. Kisoihin oli ilmoittautunut yli 200 hiihtäjää. Kisa käytiin Korkatin hiihtokeskuksessa kirpeässä pakkasessa vapaalla tyylillä. Roosa ja Riina Riikola sekä Jasmin Tikkala hiihtivät N12 sarjassa, matkana heillä oli 3km. Roosa voitti kisan reilun puolen minuutin erolla seuraavaan. Riina hiihti sijalle 9 ja Jasmin sijalle 11. Kaikkiaan loppuunhiihtäneitä tyttöjen sarjassa oli 16. Riina ja Jasmin ovat ensimmäistä vuotta N12 sarjassa joten heidän suorituksensa olivat todella hienot.

Rukan talvikisat 15.4 Kuusamossa päättivät tämän talven hiihtokilpailut. Nuijamiesten hiihto junnut ehtivät kilpailla kauden aikana useammassa kilpailussa, kaiken kaikkiaan 12.

Kauden päätöskisassa Riina ja Roosa Riikola hiihtivät todella upeasti ja näin kausi saikin hienon päätöksen.

Riina N10 sarjassa oli hienosti 4. häviten kärkeen reilu 10sekunttia.

Roosa nappasi hienosti voiton N12 sarjassa yli 10 sekunnin turvin.  Rata N12 vuotiailla oli todella vaativa, sillä se oli sama kuin oli Suomen cupin naisten yleisellä sarjalla.

Vaativuutta lisäsi myös se että hurjista laskuista oli osittain latu-urat jätetty pois.

Roosa lähtö.

Alatornion Pirkkojen järjestämissä kansainvälisissä FIS hiihdoissa 6.4.Torniossa oli osanottajia useammasta maasta.

Nuijamiesten hiihto junnuista mukana olivat  Riina ja Roosa Riikola.  Tytöt pääsivät maistelemaan kansainvälistä vauhtia, sillä molemmissa sarjoissa oli mukana hiihtäjiä Virosta ja Ruotsista.

Riina hiihti N10 sarjassa 2km hienosti seitsemänneksi häviten mitalisijoille muutaman sekunnin. Tässä sarjassa oli loppuun hiihtäneitä 25.

Roosa puolestaan hiihti N11 sarjassa samoin 2km ja oli kisassa kuudes. Tässäkin sarjassa kamppailu kärkisijoista oli todella tiukkaa ja loppuun hiihtäneitä oli 27 kappaletta.

 

Riina maaliin

Nuijamiesten junnuhiihtäjille menestystä KLL:n SM-hiihdoissa.

Ylikiimingin Nuijamiesten junnuhiihtäjät kilpailivat Imatralla KLL:n SM hiihdoissa 22.2.2015. Kilpailut hiihdettiin Imatran Karhumäen vaativilla kisaladuilla perinteisellä tyylillä. Keliolosuhteet olivat kisan aikana haastavat, sillä lämpötila oli hieman nollan yläpuolella ja välillä satoi rännän sekaista lunta kovan tuulen kera. Haastavista oloista huolimatta sukset saatiin hyvään kuntoon ja urheilijat pääsivät tekemään parhaan mahdollisen suorituksen jyrkkäpiirteisellä kisaladulla.

Roosa hiihti erinomaisesti ottaen pronssia N14 sarjassa. Roosan valmistautuminen SM hiihtoihin ei sujunut ongelmitta, sillä edellisellä viikolla ollut flussa esti harjoittelun viikon ajakasi. Flussan takia Roosa joutui jättämään edellisen viikonvaihteen pm-hiihdot väliin.

Riina Riikola ja Jasmin Tikkala hiihtivät hienosti N13 sarjassa. Riina oli 16. ja Jasmin 28. Molemmat tytöt olivat ensimmäistä kertaa SM-kisoissa ja onnistuivat pienestä alkujännityksestä huolimatta mainioisti. Molemmat tytöt olivat kisan jälkeen iloisia ja tuumasivat kisan olleen unohtumattoman kokemuksen.

Tytöillä on vielä edessä Hopeasomman loppukilpailut jotka hiihdetään Virpiniemessä maaliskuun 14-15 päivä.

Sunnuntaina 18.3.2012 hiihdettiin Raahessa kansalliset Rautahiihdot erittäin hienossa kevät talven säässä.

Nuijamiesten hiihtojunnuista olivat mukana hiihtämässä Riina Ja Roosa Riikola.

Tyttöjen 10 vuotta sarjan voitti Himangan Urheilijoiden Anni Mäkinen ja Riina Riikola otti toisen sijan häviten voittajalle 25 sekunttia kahdella kilometrillä.

 

Roosa Riikola puolestaan hiihti tytöt 12 vuotta 3 km sarjassa voittoon. Tässä sarjassa käytiinkin kova kirikamppailu kärki kolmikon kesken,

sillä toiseksi tullut Ristijärven Pyryn Alisa Korhonen hävisi voittajalle 4,5 sekuntia ja kolmanneksi hiihtänyt Kestilän Kisa-Veikkojen Anni Huovinen 5,5 sekuntia.

Roosa maaliin.
Riina maaliin.
Kärjen lähtö.
Miesten kärki maaliin.
Nuorten lähtö.

LASTEN HIIHTOKOULU PYLKÖNAHOLLA


Nuijamiehet pitivät lapsille hiihtokoulua helmikuun ajan verrattain hienoissa ilmoissa. 
Kova pakkanen ei onneksi haitannut ja välillä kovastikkin satanut lumi ei innokkaita hiihtokoululaisia häirinnyt. 
Sirpa Riikolan ja Piia Parkkisen vetämään hiihtokouluun tuli mukaan parikymmentä innokasta lasta. 
Koska lapsia oli mukana runsaasti jaettiin heidät kahteen ryhmään. Näin saatiin kaksi erillistä ryhmää joissa tasoltaan samanveroiset saivat ohjausta.

Tämän vuotisessa hiihtokoulussa opeteltiin vapaan hiihtotyylin tekniikoita erinlaisin harjotein. 
Tasamaalla opeteltiin luistelupotkua ympyröissä ja kasissa. Temppuradalla sai sitten kokeilla taitojaan mutkissa ja kurvissa.

Käytiin läpi 1-ja 2-vaiheinen luisteluhiihto eli Vassu ja Muukreeni, Kuokka ja ankka luistelu. Lisäksi opeteltiin oikeanlaiset laskuasennot alamäessä ja se mikä oli mäenlaskussa kaikista kivointa opeteltiin myös kaatumaan oikein.

Lapset saivat huomata että suksilla voi tehdä kaikenlaista kivaa mäenlaskusta aina takaperin hiihtoon ja ettei hiihdon tarvitse olla vakavaa.

Erinlaisin harjottein lapset oppivat hallitsemaan suksiaan taitavasti ja tasapainon karttuessa luisteluhiihto muuttui helpommaksi.

Hiihtokoulun lopetus oli Hikihiihdossa johon lapset saivat osallistua. Mukana Hikihiihdossa olikin useampi lapsi kokeilemassa opittuja taitoja.

Hikihiihto Su 14.3.2010
Yhteislähtö klo 11.00

 Laturetki 10 km ja 20 km sekä lapsille 5 km ja 1 km.
Ilmoittautuminen koulukeskuksessa aamulla klo 9.00 alkaen.
Oasanottomaksut aikuiset 15€, alle 16v 5€, perhemaksu 20€.
Maksu sisältää osanottomitallin, arvonnan ja pullakahvit.
Arvonassa Hyviä palkintoja...

20 km naisten nopein oli Julia Pohjanoja (toisena) edessä Jouni Pohjanoja (8), Hannu Kokko (9), Osmo Soronen (11), Eero Uusitalo (12)

RANTAPOHJAN VIESTI 2009

Nuijamiesten miesjoukkue hiihti 5:ksi Sankivaaran viestissä OHS:n voittaessa. Hiihtäjät olivat : Janne Ukonmaanaho, Keijo Parkkinen, Arto Holappa, Matti Perätalo, Antti Runtti, Asko Perätalo, Hannu Runtti ja Pekka Marttila-Tornio.

Loppiaisen hiihtopäivän kuvia, alla Ilkka voiteluhommissa
HIKIHIIHDON 2009 5 km nopein oli Jutta Laamanen (vas). Belgialaista hiihto-osaamista kisaan toi Parkkisen perheessä vaihto-oppilaana majaileva Adeline Fivet (oik). Hyvin hiihto oli hallinnassa perinteisellä tyylillä.

LOPPIAISEN HIIHTOPÄIVÄ 2009