Powercup 2023

Nuijamiesten lentopallojuniorit osallistuivat Power Cup -tapahtumaan.

Power Cup on maailman suurin lasten ja nuorten lentopallotapahtuma. Tapahtuma järjestettiin tänä vuonna Imatran Ukonniemessä 8. - 11.6.2023. Joukkueita oli mukana 717, ja kävijämäärä nousi päivittäin lähes 20 000:een. Pelaajia oli yhteensä yli 6000 ja tapahtumaa pyöritti yli 600 vapaaehtoisen joukko. Järjestelyvastuussa olivat Imatran Palloveikot ja Ruokolahden Raju.

Viime vuoden Power Cup -reissu oli Nuijamiesten lentopallojunioreille sen verran hieno kokemus, että tämänvuotiselle Imatran matkalle löytyi Ylikiimingistä helposti bussilastillinen lähtijöitä. Menomatkalle saimme paikallisesta S-marketista hyvät eväät, jotka syötiin jo ennen ensimmäistä ruokailua. Kiitos s-market Ylikiimingille tästä tuesta. Joukkueita YNM:stä oli mukana viisi. Majoituimme muutaman kilometrin päässä Kosken koulukeskuksessa.

Imatran Ukonniemi oli tapahtumapaikkana oikein toimiva. Jäähalli mahdollisti sujuvan ruokailun sisätiloissa, ja päättäjäisdiscollekin löytyi katto pään päälle. Avajaisissa Robin Packalen esiintyi ulkolavalla Powertorilla. Nuijamiesten tsemppisarjaan osallistuneet D- ja E-pojat pelasivat kivituhkakentällä keskusalueen vieressä. Supersarjaan osallistuneet E-pojat puolestaan pelasivat kaikki pelinsä sisätiloissa Ukonniemi-areenalla. C-poikien pelit järjestettiin autotien toisella puolella tekonurmikentällä.

Nelipäiväisen tapahtuman aikana pelejä kertyi joka joukkueelle kymmenkunta. Vastuksia tuli ympäri Suomen ja jopa ulkomailtakin, kun E-pojat pelasivat virolaista Selver Tallinnin joukkuetta vastaan.

Oli hienoa nähdä, kuinka joukkueet kehittyivät muutaman päivän aikana hurjasti, kun pelitahti oli kiivas ja tapahtuma innosti pelaajia venymään aina vain parempiin suorituksiin. Joukkuehenki lujittui tiukoissa otteluissa. Erityisesti C-poikien voitto Kuusamon Pallo-Karhuja vastaan sai aikaan varsinaisen juhlatunnelman lauantai-illaksi.

Juhlatunnelmaa riitti sunnuntain paluumatkalle linja-autoonkin. Voisi kuvitella, että raskaan reissun jälkeen paluumatka lähinnä torkutaan, mutta tunnelma oli korkealla ja nuoriso järjesti ohjelmaa, kuten musiikkia ja tietokilpailua. Erityiskiitos kuljettajallemme Timo Ojalalle. Parempaa kuljettajaa emme reissulle olisi voineet toivoa, sillä lasten mielestä meillä oli paras kuski ikinä. YNM:n lentopallojunioreita tuskin tarvitsee ensi vuonna kovasti houkutella Joensuun Power Cupiin.

Joukkueiden sijoitukset:

  • C-pojat -Tsemppisarja sijalle 6.
  • D-pojat -Tsemppisarja sijalle 28.
  • E-pojat -Supersarja sijalle 7.
  • E-pojat -Tsemppisarja/Sininen sijalle 16.
  • E-pojat -Tsemppisarja/Keltainen sijalle 22. Kirjoittanut Minna "Minttu" Niskasaari