Ylikiimingin Nuijamiehet 100v

Urheiluseura Ylikiimingin Nuijamiehet ry on perustettu 5.3.1922, joten tänä vuonna seura juhlii 100-vuotista taivaltaan. Tästä linkistä voit lukea lyhyesti seuran perustamisesta, toiminnasta ja muutamista tapahtumista. Juhlavuotta vietetään ”työn merkeissä” ja se tulee näkymään monissa eri tapahtumissa vuoden 2022 aikana. Juhlavuoden tapahtumien suunnittelussa ja toteutuksessa on mukana kaikki seuran jaostot ja juhlimisen lisäksi tavoitteena on tuoda seuran historiaa ja toimintaa näkyväksi kaikille.

Seuran vaakunasta on tehty 100 v -juhlaversio, joka on käytössä tässä julkaisussa ensimmäistä kertaa. Mauri Backman on suunnitellut 100 v -vaakunan seuran virallisen vaakunan pohjalta ja sitä käytetään juhlavuoden tapahtumien mainoksissa ja palkinnoissa.

100 vuotta on kunnioitettava saavutus urheiluseuran toiminnassa. Jotta seuran vaiheet tulisivat tietoon ja jäisivät tulevien sukupolvienkin luettavaksi, on seuran johtokunta päättänyt kirjoituttaa seuran 100 v historiikin. Tavoitteena on historiikin valmistuminen juhlavuoden loppuun mennessä.

Alla alustava 100 v juhlavuoden tapahtumakalenteri. Muutokset ohjelmaan on mahdollisia, jopa todennäköisiä, varsinkin koronatilanteesta johtuen. Tapahtumakalenteria päivitetään sitä mukaa, kun asiat varmistuvat.


Ohjelmalliset iltamat la 19.3.: 

Seuran historian ensimmäisenä tapahtumana on järjestetty rahavarojen kartuttamiseksi Ohjelmalliset iltamat 19.3.1922 raittiusseuran talolla. Nyt 100 vuotta myöhemmin, juuri samana päivänä, samalla ohjelmarungolla järjestetään Ohjelmalliset iltamat Vesaisen linnalla. Luvassa on ainakin näytelmä, kuorolaulua, runo, haitariduon esiintyminen sekä tanssit. Lisätietoja iltamista päivitetään myöhemmin.


Hikihiihto su 20.3.:

Viime vuonna perinteinen Hikihiihto järjestettiin ”omatoimi”-hiihtona Pylkönaholla koronarajoitusten vuoksi. Tämän vuoden Hikihiihdosta tiedotetaan Hiihtojaoston sivulle.


Lentopallon haasteottelu Junnut vs Johtokunta la 2.4.

Lentopallojuniorit haastoivat seuran johtokunnan lentopallo-otteluun Harjunkaaressa. Ottelu pelattiin D-tyttöjen ja -poikien Tiikerisarjan finaaliturnauksen päätteeksi klo 17 alkaen.


Unelmien liikuntapäivä 10.5

Jokaiselle jotain mukavaa ja erilaista liikuntaa Ylikiimingin koulun kentällä.


Puulaaki-yleisurheiluottelu "YKIAthletic" kesäkuussa viikolla 23 - TAPAHTUMA PERUTTU vähäisen osallistujamäärän vuoksi.

Mielenkiintoinen, leikkimielinen yleisurheilutapahtuma kesäkuussa viikolla 23 (tarkempi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin). Ottelu järjestetään Lavan kentällä. Joukkueissa on 4 kisaajaa (2 miestä ja 2 naista, ei ikärajoituksia). Osallistujilla ei tarvitse olla aiempaa urheilutaustaa. Ottelu koostuu muutamasta urheilusuoristuksesta ja turnauksen aikana osallistujat eivät saa käyttää älylaitteita. Paikallisten kyläyhdistysten ja yritysten on syytä olla "varuillaan"!


Lavan juhlatanssit la 23.7. klo 19-01: 

Nuijamiesten satavuotistaivalta juhlistettiin la 23.7. tanssien merkeissä Nuijamiesten lavalla. Esiintymislavalle nousivat ikinuoret Matti ja Teppo Horizone -yhtyeensä kanssa sekä tanssiorkesteri Rojal. Lisäksi juhlayleisölle oli tarjolla karaokea ja Ysäridisko DJ Aatun tahdittamana. 

Radio Pookin teki suoraa lähetystä paikan päältä klo 18 allkaen. Illan aikana ohjelmassa oli myös Nuija ja Muijat -tanssiryhmän potpuri lavatansseista ja musiikeista vuosikymmenien aikana. Ylikiimingin musiikkiyhdistys paistoi lättyjä koko illan ja lisäksi järjesti Hilavitkuttimen heittokilpailun. 

Otsikon linkistä klikkaamalla voit lukea juhlatansseista lisää ja katsoa illan aikana otettua kuvamateriaalia.


Suunnistuksen aluemestaruuskilpailut 13.-14.8.

Suunnistuksen Pohjois-Pohjanmaan aluemestaruudet keskimatkalla ja pitkällä matkalla ratkottiin Juminkankaalla Rekikylässä aurinkoisessa säässä. YNM 100 v juhlakilpailuihin osallistui kumpanakin päivänä yli 150 suunnistajaa. Otsikon linkkiä klikkaamalla voit lukea lisää ja katsoa kuvamateriaalia.


Salibandyn avauspeli 9.10.2022

Nuijamiesten miesten joukkueen kauden 2022-2023 avauspeliä käytiin seuraamasa porukalla seuran järjestämällä kyydillä ja mukana ollelleille tarjottiin pelien välillä pullakahvit. Otsikon linkkiä klikkaamalla voit lukea reissusta lisää ja katsoa kuvamateriaalia.


LentopalloturnausLinnan juhlat  10.12.

Ylikiimingin Nuijamiesten 100 v juhlavuoden huipennusta ja päätöstä vietettiin Vesaisen linnalla la 10.12. klo 18 alkaen. Ohjelmassa oli puheita, muisteluita, musiikkiesityksiä, 100 v historiikin julkaisu ja palkitsemisia. Lisää "Linnanjuhlasta" ja kuvamateriaalia löytyy otiskon linkin kautta.