Lentopallon haasteottelu Juniorit vs Johtokunta

Ylikiimingin Nuijamiehet järjestivät lentopallon D-tiikerisarjan lopputurnauksen Harjunkaaressa lauantaina 2.4. Samalla juhlistettiin Nuijamiesten 100-vuotista historiaa näytösottelulla, johon C-juniorit olivat haastaneet seuran johtoportaan.

Menestyksekkään finaaliottelun jälkeen pelattiin näytösottelu johtokunnan ja C-junioreiden välillä. Johtoporras sai jalkeille kuusikon Jaana Annunen, Outi Kokkoniemi, Merja Perätalo, Lasse Haapamäki, Asko Perätalo ja Pekka Vimpari. C-junioreiden joukkueen muodostivat Otso Kemppainen, Atte Rautakoski, Martta Mäkikangas, Aukusti Pulkkinen, Oskari Kokkoniemi, Pasi Tapio, Hilda Nikula ja Ilmari Haapola. Ottelussa oli kaikilla hymy herkässä ja tunnelma oli iloinen. Tuomaroinnista vastasi Ilmo Kemppainen, joka piti tarkan linjan koko pelin ajan.

Ensimmäinen erä meni johtokunnalla muistellessa pelin sääntöjä, joten YNM C-juniorit veivät erän helposti perusvarmalla pelillä. Niin koomista oli johtokunnan peli hetkittäin, että paikalla olleella yleisöllä näytti olevan hauskaa, kun se seurasi erilaisia jumppaliikkeitä, joita ei ennen lentopallokentillä ole nähty. Martta Mäkikangas esitti erän parasta peliä varmalla vastaanottotyöskentelyllä ja pahoilla syötöillä.

Toisessa erässä junioreiden valmentaja oli jo sitä mieltä, ettei tämä saa mennä näin helposti ja Pekka syöttikin useita pisteitä putkeen näyttävästi hyppysyötöillä. Paremmin keihäänheittäjänä tunnettu Merja osoitti, ettei lentopallokaan ole mahdoton laji oppia ja hyvällä yhteispelillä johtokunta vei toisen erän nimiinsä.

Kolmannessa erässä johtokunta pääsi paremmin jyvälle pelistä. Erässä nähtiin hienoja hyökkäyksiä Perätalon Askolta ja kentän ikänestorilta Haapamäen Lasselta. Annusen Jaana jakoi passeja vuosien kokemuksella. C-junioreiden puolella hyökkäyspuolen tehokaksikko oli Aukusti Pulkkinen ja Atte Rautakoski. Aukusti pääsi nauttimaan Aten tarkoista passeista ja moukaroi pallot voimalla johtokunnan kenttään ja erä junnuille.

Johtoporras onnistui yllättäen viemään neljännen erän. Peli oli nyt siis tasan 2–2 ja edessä viides, viimeinen erä. Erä eteni tasaisesti junioreiden johdolla, mutta johtokunta onnistui viemään erän vielä jatkopalloille. Lopulta ansaittu voitto kirjattiin junioreille pistein 20-18. Onnistuneen päivän lopuksi ottelun osallistujat palkittiin Vesalan koululaisten tekemillä 100-vuotismuistomitaleilla.