Arkisto

PRONSSIA NYT KEIJOLLE

SM-pitkällä matkalla Fiskarsissa 8.9.2019 sarjassa H50 Keijo Parkkinen suunnisti pronssia, Pohjantähden Timo Karppisen  ollessa neljäs. Satu Karppinen (Turtinen) oli D45 sarjassa 16. Yösuunnistuksen SM-kisoissa Jämsässä Satu oli 9., Toivo Pelkonen 18. H75 sarjassa. SM-sprintissä Forssassa Topi oli 6.

KEIJO VOITTI PÄÄSARJAN

ALUEMESTARUUDEN

Suunnistuksen AM-kisoissa Haukiputaalla Nuijamiesten kilpailijat ottivat useita mitaleita. Keijo Parkkinen voitti miesten pääsarjan H21 ja naisten pääsarjassa D21 Maria Laitinen otti hopeaa. Mitaleita ottivat myös Harri Kotila, Toivo Pelkonen, Mirka Haataja, Laura Parkkinen, Anna Parkkinen, Juho Alatalo, Jenna Eilola ja viestissä Maria, Päivi ja Mirka. Tulokset
Kuvassa Keijo maalissa

SATU TURTISELLE SM-PRONSSIA

 

Nuijamiesten Satu Turtinen suunnisti hienosti keskimatkan SM-pronssille Taivalkosken Mustavaaran maastoissa. SM-plakettisijoja tuli Nuijamiehille kaksi, kun Kaisa Laitinen oli 9. naisten D40-sarjassa ja Toivo Pelkonen oli H75:ssa 7.
Lämpimät onnittelut!
Lisää kisoista osoitteesta:
https://www.facebook.com/nuijamiestensuunnistajat/

SUUNNISTUSKESÄ KÄYNTIIN SANGINJOELLA

Pohjois-Suomen kisat pyörähti käyntiin Pohjantähti-rasteilla 11-12.5 2019 Alasanginjoen Isokankaan maastoissa. Nuijamiesten suunnistajia aloitti mukava määrä, varsinkin naiset olivat hyvässä vireessä. Keijo Parkkinen juoksi pääsarjassa kuudenneksi, häviten maajoukkuemiehelle Paimion Vili Niemellä keskimatkalla vain 3,5 minuuttia. Ari Männikkö ilahdutti H50: pitkänmatkan voitto ja keskimatkan kolmas. Tuloksia

Kaisa hiihtosuunnisti MM-kultaa

 

Nuijamiesten Kaisa Laitinen hiihtosuunnisti ylivoimaiseen pitkän matkan MM-voittoon W40-sarjassa. Kaisa nappasi MM-hopeaa keskimatkalla, jonka mestaruudet ratkaistiin kahden osakilpailun yhteisaikojen perusteella. Kaisa jäi kullasta ainoastaan 25 sekuntia. Hiihtosuunnistuksen MM-kilpailut järjestettiin Pohjois-Ruotsin Piteåssa.

KAISA JA MARIA NAPSIVAT MITALEITA

Hiihtosuunnistuksen sprintin SM-kisoissa Iisalmessa 23-24.2.2019 D40-sarjassa Nuijamiesten Kaisa Laitinen otti voiton ja sisko Maria oli kolmas. D45 Satu Turtinen oli 4. ja Mirka Haataja 6. Sprinttiviestissä D80-sarjassa Kaisa ja Maria hiihtivät kumpikin 3 osuutta ja tulivat vakuuttavasti mestareina maaliin. YNM:n kakkosjoukkue Satun ja Mirkan voimin oli 5.

HOPEAA JA PRONSSIA

Suunnistajat mittelöivät Suomen mestaruuksista viesteissä Rovaniemellä 15.9.2018 ja sprintissä Oulun Raatin ympäristössä seuraavana päivänä. D45 tytöt Satu Turtinen, Mirka Haataja ja Kaisa Laitinen ottivat pronssia ja sprintissä Keijo Parkkinen otti hopeaa. Oulun sprinttikisa oli mahtava elämys kun lähes 1700 suunnistajaa kirmaili kerrostalojen kiemuroissa, mukana pääsarjoissa maailman kermaa Olav Lundanesin johdolla. Kaisa kävi myös ylipitkänmatkan SM-kisoissa Salossa ja pronssia tuli sieltä sarjassa D40. Katso lisää

MITALEITA AM- KISOISTA

Suunnistuksen keskimatkan aluemestaruuskisoissa Loukkojärvellä 28.7.2018 Nuijamiehet saalisti tukun mitaleita. Keijo Parkkinen voitti pääsarjan ja Kaisa Laitinen oli naisissa toinen. D45-sarjan naiset ottivat kolmoisvoiton. Lisää tuloksia

Nuijamiehet Venlojen viestissä

Viikonvaihteessa suunnistettiin Jukolan ja Venlojen viestit Hollolassa. Nuijamiesten Venla-joukkue suunnisti hienosti sijalle 300. Lisää tunnelmia ja kuvia tapahtumasta löytyy Nuijamiesten suunnistajien Facebook-sivulta
https://www.facebook.com/nuijamiestensuunnistajat/

KEIJO ON SUOMEN PARAS SARJASSAAN

Suunnistuksen keskimatkan SM-kisoissa Kouvolassa Keijo Parkkinen otti voiton sarjassa H50. Viime kesänä hän teki saman tempun, niinpä hän on ikäisissään edelleen Suomen paras. Nuijamiehistä Satu Turtinen D45 oli 15. ja Toivo Pelkonen H75 14.

Suunnistuskoulu
Tule oppimaan suunnistuksen alkeet ja viettämään yhdessä aikaa luonnossa!

Ylikiimingin Nuijamiehet järjestää suunnistuskoulun kaikenikäisille suunnistuksesta kiinnostuneille.

Kokontumiset ovat tiistaisin 29.5, 5.6. ja 12.6. Pylkönahon hiihtomajalla klo 18.00.
Viimeinen kerta pidetään Oulu-rastien yhteydessä tiistaina 19.6. Rekikylässä.

Varusteiksi tarvitset ulkoliikuntavarusteet.

Lisää tietoa:
Veera 0400 904 874
Anna 0400 917 052

Ajankohtaista tietoa löytyy Nuijamiesten suunnistajien
Facebook-sivulta
https://www.facebook.com/nuijamiestensuunnistajat/

HISUMITALEITA VUOKATISTA JA POSIOLTA

Nuijamiesten kovakuntoiset tytöt ottivat mitaleita SM-hiihtosuunnistuksissa Vuokatissa 17-18.2.2018. D110-sarjan viestijoukkue Mirka Haataja, Maria Laitinen ja Kaisa Laitinen voitti kultaa selvällä erolla ja henkilökohtaisella keskimatkalla D40 Kaisa oli toinen ja Maria neljäs. Mirka oli kolmas D45-sarjassa. Keijo Parkkinen oli tällä kertaa yhdeksäs H50-sarjassa. Pääsiäisenä hisuttiin pitkänmatkan SM-kisat Posion Kirintövaarassa. Kaisa Laitinen oli toinen D40 ja D45 Satu Turtinen neljäs sekä Mirka Haataja seitsemäs.

KOULULAISILLE MENESTYSTÄ

Koululiikuntaliiton Pohjois-Pohjanmaan suunnistusmestaruudet ratkottiin Jäälissä. Seuran juniorit olivat kaikki hienosti mitaleilla. Lisätietoa kuvien kera löytyy osoitteesta
https://www.facebook.com/nuijamiestensuunnistajat/

TOPILLE SM-PRONSSIA

Toivo "Topi" Pelkonen nappasi sprintin SM-kisoista hienosti pronssia Helsingissä 17.9.2017.

KEIJO TAAS MITALEILLA

Suunnistuksen pitkänmatkan SM- kilpailuissa 3.9.2017 Alajärvellä Keijo Parkkinen otti kevään voiton jatkoksi hopeaa H50- sarjassa. Muiden Nuijamiesten sijoitukset: D35: 7.Kaisa Laitinen,  D40: 11.Satu Turtinen,  D45: 13.Mirka Haataja,  H75: 17.Toivo Pelkonen.

KEIJOLLE KESKIMATKAN MESTARUUS

Nuijamiesten urheilijoilla oli hyvä viikonvaihde 20-21.5.2017 kun suunnistuksen keskimatkan SM-kisoissa Tuurissa Keijo Parkkinen voitti H50 sarjan 33 sek erolla seuraavaan. D35 sarjassa Maria Laitinen oli 13, Katri Leskelä 25, D40 sarjassa Satu Turtinen 11, D45 sarjassa Mirka Haataja 16.
Tervamaratonilla Oulussa Rebekka Naatus oli naisten maratonilla hienosti 3. ajalla 3.13.19. M10 km:llä Ossi Peltoniemi oli 4.

HISU-TYTÖT OTTIVAT MITALEITA

Hiihtosuunnistuksen pitkänmatkan SM-kilpailuissa 4-5.3.2017 Raahessa Nuijamiehille tuli useita mitaleita. Kaisa Laitinen voitti D35 sarjan ja sisko Maria oli kolmas. 90-luvulla viimeksi hisunnut Satu Turtinen otti heti mitalin, oli kolmas D40 sarjassa. Kolmikko voitti viestimestaruuden sarjassa D110.
Edellisenä viikonvaihteena keskimatkan SM-kisassa Vetelissä Kaisa oli toinen ja Maria seitsemäs. Mirka Haataja kuudes sarjassa D45 ja Toivo Pelkonen yhdeksäs H75.

KAISA LAITINEN HALLITSI SARJAANSA IMATRALLA

Hiihtosuunnistuksen veteraanien (35+) MM-kisoissa nyt helmikuun alussa Nuijamiesten Kaisa Laitinen voitti mestaruudet pitkällä sekä keskimatkalla D35 sarjassa. Sisko Maria Laitinen oli molemmilla matkoilla neljäs.

KAISALLE HOPEAA SM-SPRINTISSÄ

Mikkelissä SM-sprintti-hisukisoissa 18.2. Kaisa Laitisella katkesi suksi matkan varrella jolloin johti vielä D35-sarjaa, tuli lopun kuitenkin niin hyvin että hävisi voittajalle vain 17 sekuntia.

MIRKA HAATAJA TOISEKSI

Suunnistukasen pitkänmatkan SM-kilpailuissa Tampereella Nuijamiesten Mirka Haataja otti hopeaa sarjassa D45. Muita Nuijamiehiä ei kisoissa ollut.

NUIJANAISET KAHMIVAT MITALEITA

AM-suunnistuskisoissa tuli naisille menestystä. Lue lisää

Kainuun rastiviikolta menestystä

Kainuun rastiviikko suunnistettiin Puolangalla. Nuijamiehet menestyivät kisoissa hyvin. Lisää aiheesta kuvineen löytyy osiosta Suunnistus.

KEIJO PARKKINEN SUUNNISTI MESTARUUTEEN

Keskimatkan SM-kilpailuissa Hämeenlinnassa Keijo otti jälleen yhden Suomen mestaruuden lisää. H50 sarjassa 4,2 km matkalla Espoon Leo Pyymäki hävisi 59 sekuntia. V. 2013 tuli edellinen mestaruus Iissä.

MARIA LAITISEN JOHDOLLA AM-MITALEITA

Sprinttisuunnistuksen aluemestaruuskilpailuissa Iissä 7.5.2016 Nuijamiehet saivat kolme mestaruutta. Naisten pääsarjassa Maria Laitinen voitti ja Mirka Haataja oli kolmas. Muut sijoitukset: H60: 1. Harri Kotila, D14: 1. Riina Riikola, D50: 4. Sirpa Riikola, H70: 3. Toivo Pelkonen.

PUHEENJOHTAJA NAPPASI HOPEAA

Suunnistuksen pitkänmatkan SM-kilpailuissa Pöytyällä Nuijamiesten puheenjohtaja Keijo Parkkinen osoitti edelleen olevansa  Suomen eliittiä. Sarjassa H50 Suomusjärven Matti Yliluikki oli vain 13 sekuntia nopeampi. Arto Holappa oli 16. Toivo Pelkonen oli vasta 42. sarjassa H70.

KEIJO PARKKINEN KOLMAS

Hiihtosuunnistuksen SM- kisoissa Ounasvaaralla erikoispitkän kilpailussa Keijo hiihti ja suunnisti kolmanneksi sarjassa H50. Voittaja oli Petri Kotro Kaakon Rastista. Kisat käytiin 29.3.2015

ALUEMESTARUUDET SUUNNISTETTIIN REKIKYLÄSSÄ

Suunnistuksen keskimatkan aluemestaruuskilpailut juostiin Rekikylässä Mammuttihirren maastossa 10.5.2014. Parisataa kilpailijaa suoritti tehtävänsä vaativassa maastossa. Pääsarjojen voitot menivät Sampo Rahkolle ja Mirka Haatajalle. Tulokset

NUIJAMIEHILLE MENESTYSTÄ SM-KISOISSA IISSÄ

Tuloksia

Kaisa Laitinen nosti upealla ankkuriosuuden suorituksella Nuijamiehet SM-hopealle D110-sarjassa. Aloitusosuutta joukkeessa vei Sirpa Riikola, joka toi viestin Maria Laitiselle. Lauantaina Kaisa nappasi D35-sarjassa SM-kultaa.
Keijo Parkkinen suunnisti keskimatkan Suomen mestariksi sarjassa H45.

NUIJATYTÖILLE MENESTYSTÄ AM-RASTEILLA

Raahessa pidetyissä AM-kilpailuissa 17-18.8. Nuijamiesten naissuunnistajat menestyivät hyvin. Pääsarjan viestissä Sirpa Riikola, Maria Laitinen ja Piia Parkkinen oli toisena ja D12RR- viestissä Riina Riikola, Jasmin Tikkala ja Roosa Riikola ottivat voiton. Tuloksia

NAISET NOUSI KOLMANNEKSI

Kalevan Rastiviesteissä Kuusamossa Nuijamiesten naisjoukkue Satu Turtinen, Katri Leskelä ja Maria Laitinen nousi pronssille Marian hyvän ankkuriosuuden jälkeen. MS Parma etelästä oli ykkönen ja Pohjantähti toisena. Miesten viestin voitti Pellon Ponsi. H180-sarjassa Pelkonen, Kotila ja Heikkinen oli myös kolmas. Kuva

KEIJOLLE HOPEAA YLIPITKÄLLÄ

Keijo Parkkinen suunnisti toiseksi erikoispitkänmatkan SM-kilpailuissa Anttolassa 19.5. Voittaja oli Laitilan Asmo Vuorenpää pari minuuttia nopeampana. Viime kesänä Keijo oli ykkönen. Lisää alkukesän tuloksia
 

OULU HALLITSI MAAKUNTAVIESTIÄ

Karahkan maastossa Kaskipuulta 2.9.2012 suunnistetun maakuntaviestin selvä voittaja oli Oulu, joka nousi kärkeen toisella osuudella. 5-osuuksisen viestin hopean vei Laitasaaren Veto ennen Vesaisen Poikia. Erot olivat yllättävän selvät. Lasten Miniviestin voittoon nousi Nuijamiehet Anna Hiltusen hyvän ankkuriosuuden juoksun ansiosta. Molemmissa sarjoissa oli mukavat 16 joukkuetta. Kuntosarjaa hallitsi SK Uranus.Tulokset

Nuijamiehet: Joona Lohela, Kalle Isoaho ja Anna Hiltunen
Oulu: Alicia Cobo, Jouni Kujala, Juha Kotaniemi ja Iivo Kriikkula. Kuvasta puuttuu Mirka Haataja.

MENESTYSTÄ AM-RASTEILLA

Iin Nybyn aluemestaruuskisoissa 2012 Nuijamiesten suunnistajat kahmivat jälleen mitaleja. Mestaruuteen ylsivät D35 Satu Turtinen, D45 Sirpa Riikola, D55 Riitta Jokela, H70 Toivo Pelkonen, D40 viesti Annika Uusitalo, Roosa Riikola, Anna Hiltunen. Hopealle D10RR Riina Riikola, D40 viesti Sini Holappa, Janna Kemppainen, Sini Koivunen, H180 viesti Toivo Pelkonen, Juhani Heikkinen, Harri Kotila. Pronssia D21 viesti Maria Laitinen, Satu Turtinen, Sirpa Riikola.    Edellisenä viikonloppuna Maria ja Kaisa Laitinen voittivat tunturisuunnistuksen naisten pääsarjan.

OULURASTEILLA LÄHES 300

Jumilassa 31.5 Keijo Parkkisen laatimilla radoilla oli  lähes 300 rasteilijaa. Nopeimmat olivat A-rata: naiset Alice Cobo (Espanja, kuvassa vas.), miehet Janne Harju,  B: Susanna Takalo ja Ilkka Riikola,  C: Irma Rahkola ja Harri Kotila,  D: Sonja Vaakanainen ja Juho Hiltunen,  RR: Helmi Liikanen ja Juho Hiltunen. Lisää: Oulu-rastit

KEIJO UUSI MESTARUUDEN

Ylipitkänmatkan SM-suunnistuksissa 27.5.2012 Kortesjärvellä Keijo Parkkinen uusi viime vuotisen voittonsa vajaan minuutin erolla Markku Kaartiseen H45 sarjassa. Raskaassa maastossa n.18 km radalla kului aikaa 2.03. Matala kalliomaasto vaati kunnon lisäksi tarkkaa suunnistusta .

Edellisenä sunnuntaina sprintin SM-kisoissa Seinäjoella Toivo Pelkonen, H70, otti pronssimitalin. Sprintti on uudempi suunnistuslaji, joka juostaan yleensä kaupunkitaajamassa.
 

NUIJAMIEHILLE MENESTYSTÄ POHJANTÄHTIRASTEILLA

Nuijamiesten Kaisa Laitinen ja Keijo Parkkinen ottivat pääsarjojen voitot Pohjantähtirasteilla Tyrnävällä 12.-13.5.2012. Naisten sarjan hyvää menestystä täydensi Maria Laitisen toinen sija. Menestystä tuli myös ikämies- ja juniorisarjoissa. Lue lisää: suunnistus.

Naisten pääsarjan parhaat: Kaisa ja Maria Laitinen

KEIJOLLE HISU-MITALI

Keijo Parkkinen aloitti vuoden SM-kisamitalilla, sillä hiihtosuunnistuksen ylipitkänmatkan kisoissa Pellossa tuli pronssia sarjassaan H45. Aikaa pitkässä kisassa kului 1.50, nelisen minuuttia voittaja Vesa Tielisestä.

KEIJOLLE TOINEN MITALI

Suunnistuksen keskimatkan SM-kilpailuissa 2011 Ypäjällä Keijo Parkkinen juoksi toiseksi, joka on jo toinen mitali tänä vuonna kevään erikoispitkänmatkan voiton jälkeen sarjassa H45. Arto Holappa oli kymmenes. Viestissä Arto Turkalla vahvistettu kolmikko oli samassa sarjassa yhdeksäs.

NUIJAMIEHET KAHMI MESTARUUKSIA

Suunnistuksen Pohjois-Pohjanmaan aluemestaruuskilpailut Raahessa 10.9.2011 olivat Nuijamiehille yhtä juhlaa. Kuusi mestaruutta saaliina ja niissä pääsarjojenkin voitot. Arto Holappa suunnisti tarkasti vaativan maaston ja voitti miesten pääsarjan samoin naisten puolella Maria Laitinen. Muut mestaruuden voittaneet olivat H35 Jarmo Lohela, H45 Hannu Holappa, H12 Tomi Holappa ja D12 Sini Holappa. Tuloksia ja kuvia>>

AM-SUUNNISTUS KIINNOSTI

Nuijamiesten järjestämät aluemestaruussuunnistukset Karahkassa 13-14.8.2011 kiinnosti hyvin pihkaniskoja. Henkilökohtaisessa oli lähes 300 osanottajaa ja viestissä 80 joukkuetta. Se, että useassa eri seurassa on suunnistustoimintaa, takaa lajin harrastajamäärän kehityksen jatkossakin ja viesteistäkin tulee oikeita viestikisoja. AM-kisat ovatkin hyvä katselmus alueen tasosta. Nuoria oli ilahduttavan runsaasti. Kuvassa SK Pohjantähden naisten ja miesten voittajajoukkueet.  Tuloksia ja kuvia >>

 

KEIJOLLE MESTARUUS

Suunnistuksen erikoispitkänmatkan SM-kilpailuissa 21.5.2011  Joensuussa Keijo Parkkinen aloitti kauden merkittävällä voitolla, mestaruus tuli vakuuttavalla tavalla sarjassa H45. Kakkonen Rasti-Hyryn Juha Partanen jäi 2,5 minuuttia ja kolmas jo kuusi minuuttia.

IKÄMIEHILLE SM-PRONSSIA

Suunnistuksen SM-kilpailuissa 2010 Kauhajoella Nuijamiesten 45-v. viestijoukkue Arto Turkka, Arto Holappa ja Keijo Parkkinen suunnisti kolmanneksi. Sarjan selvä voittaja oli Angelniemen Ankkuri. Keskimatkan kilpailussa edellisenä päivänä Teuvalla Arto Holappa oli tiukan taistelun jälkeen neljäs. Kaksi viikkoa aikaisemmin pitkän matkan SM-kilpailussa Jyväskylässä Arto oli kuudes.