PowerCup 2022

Upea Powercup 2022 Nuijamiesten juniorijoukkueilla takana.

 

Ylikiimingin Nuijamiehet osallistui Kauhavalla Powerparkissa 8.6.–12.6. järjestettyyn maailman suurimpaan lasten ja nuorten lentopalloturnaukseen. Juniorijoukkueita tapahtumassa oli yli 700 ja lentopallokenttiä nurmialueella yli 200 kappaletta. Nuijamiehiltä turnaukseen osallistui kolme joukkuetta. Yksi C-poikien joukkue ja kaksi E-junioreiden joukkuetta. Viimeksi Nuijamiehistä Powercupissa on ollut lentopallojoukkue vuonna 1999 Kajaanissa, joten olihan se jo aikakin saada joukkueita seurasta lentisväen suurtapahtumaan.

Torstain pelit käynnistyivät kaikilla joukkueilla rankkasateessa, mikä aiheuttikin hieman ihmetystä pelaajissa, että tällaisessa säässäkö pitää pelata. Onneksi luontoäiti kuitenkin säästi meidät pahimmilta säiltä tämän jälkeen ja loput pelit päästiin pelaamaan kuivassa säässä ja välillä jopa aurinkoisessakin.

Turnauksessa nähtiin sekä ilon että surun hetkiä, jopa erien sisällä, mikä lienee urheilun perimmäinen tarkoituskin. Muun muassa eräässä E-junnujen pelissä erä oli jo katkolla vastustajalle 24–13. Junnulentiksessä voi kuitenkin tapahtua ihmeitä ja niin vain Nuijamiehet selvittivät 11 eräpalloa ja kairasivat erävoittoon lukemin 25–27 pelaamalla loppuerän virheettömästi. Tuskin kukaan paikallaolijoista, valmentaja mukaan lukien uskoi, että tuosta tilanteesta voi vielä noustaan voittoon 😊

Kaikki joukkueemme saavuttivat turnauksessa voittoja ja peli-ilo säilyi loppuun asti. Nuijamiesten C-pojat sijoittuivat turnauksessa sijalle 12. E-poikien joukkueista toinen sijoittui sijalle 15 ja toinen sijalle 22. Turnauksen ollessa ensimmäinen kaikille joukkueillemme tulosta voidaan pitää hyvänä suorituksena.

Kiitokset kaikille pelaajille, valmentajille ja tärkeänä apuna olleille huoltajille ikimuistoisesta reissusta. Ensi vuonna tapahtuma järjestetään Imatralla ja näyttäisi vahvasti siltä, että sinne ollaan lähdössä. Erään pelaajaan ennen reissuun lähtöä lausumaa kommenttia vapaasti lainaten: ”Jes! Onneksi aloin pelaamaan lentistä!”

 

T: Heikki