Lavan esittely

NUIJAMIESTEN LAVALLA on tanssittu yli 60 vuotta, jokaisena kesänä ensimmäisen lavan valmistumisesta alkaen. Kuluneina vuosina lavalla on tanssinut ja viihtynyt lähes 0,5 miljoonaa lavatanssin ystävää. Tule näkemään ja kokemaan!

Lavaa on jatkuvasti kehitetty vastaamaan paremmin kasvaneen yleisömäärän ja muuttuneiden tarpeiden vaatimuksia. Kerran lava on rakennettu kokonaan uudestaan. Suuri muutos tehtiin talvella 2004-2005. Huvialueella on nyt tanssilava sekä eri rakennuksissa karaoke ja nuorisolle disco. Kesällä 2011 otettiin käyttöön uudet karaoketilat ja 2015 uudistettu disco. Kolmessa ravintolassa on yhteensä 420 asiakaspaikkaa. Ravintolan terassilla istuessa voi ihailla heti kaiteen takana vapaana virtaavaa Kiiminkijokea. Lavan asuntovaunualueella voi yöpyä, jolloin käytettävissä on alueen wc- ja peseytymistilat. Lähimmät vaunupaikat ovat noin kymmenen metrin päässä joesta. Juopulinkoski on yksi Kiiminkijoen virallisista kalastuspaikoista. Kalastuksen ystävät voivat siitä koettaa ovatko taimenet ja harrit syönnillään vai iskeekö hauki kaislikosta.

Lava sijaitsee Ylikiimingin kirkonkylässä Kiiminkijoen rannalla Juopulinkosken kohdalla. Ensimmäinen lava otettiin käyttöön juhannuksena 1959. Yksi kesä tanssittiin avolavalla, mutta jo seuraavana kesä oli katto päällä. Aluksi tanssittiin levymusiikin tai paikallisen haitarimusiikin tahdissa. Elokuussa 1961 soitti Heikuran yhtye, joka aloitti orkesterivierailut. Sen jälkeen lavalla ovat esiintyneet kaikki maamme tunnetuimmat esiintyjät.

Kesälavalla tanssitaan toukokuun puolivälistä syyskuun puolelle. Tanssipuolella viihdyttävät maamme  vetävimmät laulajat orkestereineen.

Luonnonkauniilla paikalla, kosken rannalla sijaitseva lava on saanut kauneudestaan runsaasti kehuja eri puolilta Suomea käyneiltä vierailta sekä maata kiertäviltä artisteilta. Nuijamiesten lava onkin alueemme ykkönen ja parhaiden joukossa koko maassa.

Huvialueella yleisöä palvelee ravintola terasseineen, nuoriso viihtyy discon puolella ja laulun harrastajille löytyy karaoke. Palvelujen monipuolisuus onkin tehnyt lavasta todellisen huvikeskuksen , jossa  aika ei käy pitkäksi.

KARAOKE

toimii jokaisena tanssi-iltana erillisessä  tilassa lavan vieressä. Uudet tilat otettiin käyttöön kesällä 2011. Laajennetuissa tiloissa on myös parketti tanssijoille. Jokainen on tervetullut nauttimaan laulamisen riemusta. Karaoken yhteydessä toimii  tarjoilupiste.

DISCO 

Tanssilavaa vastapäätä olevassa rakennuksessa soi discomusiikki. Nuorison suosiman paikan uusitut tilat otettiin käyttöön kesän avajaisissa 16.5.2015.  Discon toimintaa ja tiloja on kehitetty saatu palaute huomioiden. Moni vanhempi tuo jälkikasvunsa discoon ja tanssii itse lavan puolella.  Nuijamiesten lava onkin maassamme siitä harvinainen tanssipaikka, että siellä tanssivat yhtäaikaa niin aikuset kuin nuoretkin.

 

 

Lava toimii tukikohtana lavan vieressä olevalla urheilukentällä pidettävissä kisoissa. Kuvia koululaisten urheilupäivästä 5.9.2009. Urheilun jälkeen maistuu ruoka.
Elokuussa 2013
Talviasussa