Arkisto

Roosa Riikola Suomen edustajana maastohiihdon nuorten PM kisoissa Virossa


Pohjoismaisten hiihtolajien nuorten Pohjoismaiden mestaruuksista kilpailtiin Viron Otepäässä 25-27.1.2019. Osallistujat olivat vuonna 2001 - 2003 syntyneitä urheilijoita, eli kisoihin sai osallistua 18-vuotiaat ja sitä nuoremmat. Kisoissa oli myös Yhdysvalloilta vahva joukkue jolle FIS oli antanut osallistumisluvan.

Roosa Riikola valittiin maastohiihdon maajoukkueeseen hyvin sujuneiden karsintakisojen kautta. Maajoukkue valittiin 12-13.1 viikonloppuna olleiden karsintakisojen jälkeen. Roosan osalta karsintakisat sujuivat tasaisen hyvin, jolla hän saavutti maajoukkuepaikan. 

Maastohiihdon osalta Otepään kisastadionina toimi sama paikka, missä on hiihdetty useana vuonna aikuisten maailmancup kisat. Ladut ovat todella rankat, jopa mc kiertueen rankimmasta päästä.

Perjantaina 25.1 hiihdettiin perinteisen sprintti. Kisapäivä alkoi tyttöjen osalta klo 10.15 aika-ajolla, jossa Roosa sijoittui neljänneksi. Hän hävisi karsinnan voittaneelle Suomen Lotta Kurttilalle vajaa 3 sekuntia. Sprintin kisarata tytöillä oli 1km. Alkuerät sujuivat Roosalla ilman ongelmia, jonka kautta paikka välierään varmistui. Välierässä hiihti kolme suomalaista, Roosan lisäksi Lotta Kurttila ja Siiri Kaijansinkko. Erä oli tiukkaa taistoa loppuun saakka ja Roosan sijoitus erässä oli 5. Lotta ja Siiri jatkoivat finaaliin, jonka Lotta voitti ja Siiri sijoittui viidenneksi. Roosan sijoitus oli lopullisissa tuloksissa hieno 10. sija. Jossiteltavaa välierähiihdossa hieman jäi, sillä Roosa otti ennen loppusuoraa olevassa mutkassa pienen kontaktin yhdysvaltalaisen hiihtäjän kanssa, jolloin rytmi hajosi ja kirivaihe jäi vajaaksi. Pienet kontaktit kuuluvat sprinttikilpailun luonteeseen ja tämäkin kisa oli hyvää oppia tulevia kisoja varten.

Lauantaina 26.1 hiihdettiin vapaan kisa, jossa matkana tytöillä oli 5km. Kisarata oli sama missä edellisenä viikonloppuna oli hiihdetty maailmancup kisa. Tuttu hyppyrimäen nousu oli tytöilläkin edessä eikä nihkeä pakkaskeli tuonut ainakaan helpotusta kisaan. Roosa aloitti kisan maltilla valmentajansa Toni Roposen ohjeiden mukaan. Kisan toisen puolikkaan Roosa tuli vahvasti ja tuloksena oli hienosti 9. sija. Roosa kertoi kisan jälkeen edellisen päivän sprintin painaneen hieman jaloissa, joka näkyi kisassa siten ettei tasaisilla ja loivissa nousuissa tekeminen ollut parasta mahdollista. Kisan voitti Suomen Ida Haapala, jolle Roosa jäi n.30 sekuntia. Mitaliin oli matkaa 19 sekuntia ja viidenteen sijaan vain vajaa 3 sekuntia. Kisa oli tiukka ja hyvä sijoitus luo varmasti uskoa tulevaan.

Viimeisenä kisapäivänä sunnuntaina 27.1 kisailtiin viestit, jossa tytöillä oli matkana 3 x 3,3km. Ensimmäinen osuus hiihdettiin perinteisellä ja kaksi muuta vapaalla hiihtotavalla. Roosa nimettiin Suomen 1. joukkueen ankkuriksi. Joukkueessa hiihti avausosuuden Siiri Kaijansinkko ja toisen osuuden edellispäivän voittaja Ida Haapala. Kisa lähti Suomen joukkueen osalta hyvin käyntiin ja Siiri tuli kärkiryhmässä vaihtoon. Idalla painoi edellisen päivän kisa jaloissa ja hiihto ei ollut parhainta mahdollista. Lisäksi hän kompuroi ensimmäisessä ylämäessä ruotsalaisen tytön kanssa ja takaa-ajettavaa Roosan ankkuriosuudelle jäi liikaa. Roosa lähti osuudelleen vauhdikkaasti ja kertoi ottaneensa ensimmäisen vaativan nousun suunnitellusti maltilla. Ensimmäisen kilometrin jälkeen saattoikin sitten päästellä sen mitä jaloista lähti. Lopun Roosa tuli jälleen todella vahvasti ja ohitti stadionille tultaessa kolme joukkuetta jolloin lopulliseksi sijoitukseksi tuli 4. sija. Mitaliin jäi eroa noin 23 sekuntia.

Suomen joukkueelta kisat onnistuivat mainiosti ja kotiin tuomisina oli yhteensä 7 mitalia. Urheilijat saivat hienoja onnistumisia ja näkivät sen, että he menevät pohjoismaisessa vertailussa hyvässä vauhdissa. Roosan ensimmäinen maastohiihdon arvokisareissu ulkomailla Otepään legendaariseila maailmancup-radoilla tarjosi varmasti oppia ja eväitä tulevaisuutta ajatellen. Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavia tavoitteita.   


Tyttöjen viestijoukkue maalissa
Sprintin 1. välierä lähdössä, Roosa toinen vasemmalta
Roosa lähdössä lauantain kisaan
Roosan vauhdikasta menoa vapaan viidellä kilometrillä

Hikihiihto 2018

HIkihiihdon tulokset ja kuvia löytyvät sivulta Hikihiihto 2018.
Lämmin kiitos kaikille Hikihiihtoon osallistuneille.

Nuijamiesten tyttö triolle kärkisijat P-P.n Aluemestaruus kisoista.

YNM.n tyttö trio napsi kärkisijat Pohjois-Pohjanmaan Aluemestaruus kisoista lauantaina 28.1.2017. Kuusamon Tropiikin maastossa hiihdetyssä kisassa Helmi Peipinen voitti sarjan N15 ylivoimaisesti lähes puolentoista minuutin erolla seuraavaan. Sarjassa YNM.n kaksikko Roosa Riikola ja Emilia Nissinaho ottivat kaksoisvoiton Roosan voittaessa Emiliaa puolella minuutilla. Tämän kaksikon vauhdilla olisi sijoittunut yleisten naisten sarjassa kärki kolmikkoon.

ROOSA RIIKOLALLE MESTARUUS HOPEASOMPA-KISOISSA

Haukiputaan Virpiniemessä kisailtiin Hopeasompa mestaruuksista 14-15.3. Lauantain henkilökohtaisille matkoille ilmoittautui yli 800 hiihtäjää ja sunnuntain viesteihin 190 joukkuetta. Nuijamiesten junnuhiihtäjät tekivät kauden parhaat suorituksensa. Roosan mestaruus N14 sarjassa kruunasi kisaviikonlopun.

Lisää kuvia ja kisatunnelmia tästä linkistä

N14 sarjan mitallistit. Vilma Ryytty hopeaa, Roosa Riikola kultaa ja Olivia Lammivaara pronssia.

HIKIHIIHTO la 14.3.2015

Tuloksiin ja kuviin tästä

Roosa Riikolalle pronssia KLL:n SM hiihdoissa Imatralla

Lue lisää tästä linkistä

SAKARI UKONMAANAHO HIIHTI SM-PRONSSILLE

1970-80 luvun kova tervahiihtäjä Sakari Ukonmaanaho jaksaa painaa yhä ladulla. 8.2.2015 Pihtiputaan SM-hiihdoissa irtosi kolmas sija M70 sarjan perinteisellä 10 km matkalla. Työpuolella Sakarin suunnittelukäsiala näkyy mm Nuijamiesten lavan rakennelmissa.

Nuijamiesten hiihtojunnuilla loistavat rullahiihto olosuhteet kesäharjoitteluun!

Lue lisää tästä linkistä

Roosa Riikola voittoon KLL.n SM-hiihdoissa Inarissa

Nuijamiesten Roosa Riikola voitti viikonloppuna KLL.n SM kultaa sarjassa N13v. Kisat hiihdettiin sunnuntaina 30.3 vapaalla tyylillä hienossa aurinkoisessa ja talvisessa säässä. Roosa voitti 3 km.n matkalla hopealle sijoittuneen Olivia Lamminvaaran 5,5 sekunnilla. Kolmanneksi hiihti Hollolan Sara Niittyviita jääden voittajasta 21,8 sekunttia. Roosa oli erittäin tyytyväinen suoritukseensa ja kertoi kisan sujuneen kaikin puolin ongelmitta. Nuijamiesten hiihtojunnujen kilpailukausi jatkuu vielä huhtikuun aikana koilismaalla järjestettävissä kisoissa.

Roosa viimeisessä nousussa KLL.n SM hiihdoissa

Roosa Riikola hienosti 6. Hopeasomman loppukilpailussa.

Hopeasomman loppukilpailut hiihdettiin tänä vuonna Kalajoen hiekkasärkkien maastoissa. Vaikka maisemat olivat kaikkea muuta kuin talviset, Kalajoen Junkkarit olivat tehneet upeaa työtä ja saaneet kunnostettua kisaladut olosuhteisiin nähden huippukuntoon. Kisojen läpivieminen oli osoitus todellisesta talkoohengestä koko Kalajoen kaupungin urheiluihmisiltä.

Lauantaina 15.3 hiihdettiin perinteisellä tyylillä henkilökohtaiset matkat ja sunnuntaina 16.3 oli vuorossa viestit. Henkilökohtaisille matkoille osallistui noin 800 tyttöä ja poikaa ikäluokassa 13 - 16v.

Nuijamiesten Roosa Riikola osallistui ensimmäistä kertaa Hopeasomman loppukilpailuun. Hän hiihti sarjassa N13v 3km:n matkalla sijalle 6. Voittajalle Roosa hävisi 34,5 sekuntia ja pronssisijalle 11,6 sekuntia. Mitalikolmikon jälkeen kilpailu oli todella tiukkaa, sillä neljännestä sijasta Roosa jäi vain 3,6 sekuntia. N13v sarjassa loppuun hiihti 102 hiihtäjää.

Ensi vuonna Hopeasomman loppukilpailut hiihdetään Haukiputaan Virpiniemen tutuissa maastoissa. Järjestävänä seurana ovat Oulun Hiihtoseura ja Haukiputaan Veikot.

Roosan vauhdikasta menoa, matkaa maaliin vajaa kilometri.
Maaliviiva ylitetty!

HIKIHIIHTO PERUTAAN HUONON LUMITILANTEEN VUOKSI

Lauantaina 15.3.2014 järjestettäväksi suunniteltu laturetki hikihiihto joudutaan perumaan huonon lumitilanteen vuoksi. Viime päivien lämmin sää on sulattanut lumet ennakoitua nopeammin ja reitti on osittain niin jäinen, ettei järjestäjä voi taata osallistujien turvallisuutta. Lumen vähyyden vuoksi reittiä ei myöskään voida lumettaa.

Täysin poissuljettua ei ole tapahtuman järjestäminen myöhemmin keväällä, mikäli olosuhteet muuttuvat niin että luonnonlunta saadaan riittävästi reitistölle. 

Hiihto junnuille menestystä piirinmestaruus hiihdoissa Virpiniemessä 22-23.2.2014

Ylikiimingin Nuijamiesten hiihto junnut menestyivät hyvin Pohjois-Pohjanmaan piirinmestaruus hiihdoissa Virpiniemessä 22-23.2.2014. Keli henkilökohtaisilla matkoilla lauantaina oli todella raskas. Uutta lunta oli satanut edellisenä yönä useampi sentti ja kun ilman lämpötila oli nollassa, ei hiihtäjät päässeet helpolla perinteisellä tyylillä käydyssä kisassa.    

Naiset 10 v sarjassa Riina Laurila hiihti hienosti ollen 4. Naiset 12 v sarjassa käytiin todellinen sekuntti kamppailu kärki kolmikon osalta. Nuijamiesten junnut otti hienosti kaksoisvoiton tässä sarjassa kun Riina Riikola voitti vajaalla kahdella sekunnilla seurakaverinsa Jasmin Tikkalan. Kolmanneksi hiihtänyt hävisi Jasminille puolestaan sekunnin. Naiset 13 v sarjan voitti Roosa Riikola.

Sunnuntaina hiihdettiin viestit ja YNM.n viestiporukka Roosa Riikola, Riina Riikola ja Jasmin Tikkala hiihtivät naiset 14 v sarjassa upeasti neljänneksi.

 

 

 HIKIHIIHTO 16.3.2013

Tulokset

 

NUIJAMIESTEN HIIHTOJUNNUJEN UUDET KISA-ASUT

Nuijamiesten hiihtojunnut saivat uudet kisa-asut. Kisa-asuun kuuluu kilpa-asu, lämmittelypuku sekä hiihtoliivi. Hiihtoliivin selässä on painatus NUIJAMIEHET.

RIIKOLAN TYTÖT HIIHTIVÄT LUJAA

Kuusamossa Petäjälammen nopeatempoisessa ja rytminvaihtoa vaativassa maastossa hiihdettiin 18.2.2012 Pohjois-Pohjanmaan piirin mestaruuksista.

Pitkän pakkaskauden jälkeen kisapaikalla oli vain -3C pakkasta, joten kilpailupäivän hiihtosää oli paras mahdollinen.

Mukana PM hiihdoissa oli myös Nuijamiesten hiihtojunnuista Roosa ja Riina Riikola. Tytöt hiihtivät erityisen hyvin napaten voitot omissa sarjoissaan (Riina T10 ja Roosa T11). Kummankin hiihtomatkana oli 2 km vapaalla hiihtotavalla.

 

MARJA KÄÄRIÄLLE PM-HOPEAA

Hiihdon piirinmestaruuskisoissa Muhoksella 19.2.2011 naisten 5 km perinteisen matkalla  Saloisten Laura Joensuu oli paras ennen Nuijamiesten Marja Kääriää. Kisan ulkopuolella hiihtänyt Marjo Loukkola oli kuitenkin maalissa 6 sek. ennen Joensuuta.